De invloed van je onbewuste

Als analytisch psycholoog, gespecialiseerd in het werken met het onbewuste, erken ik de krachtige werking van het onbewuste. We zijn tot op zekere hoogte bewust van onszelf, onze overtuigingen en gedrag, maar zeker niet van alle(s). Wetenschappelijk onderzoek bevestigd dit...

Nieuwe studies onthullen een onbewust brein dat meer actief, doelgericht en onafhankelijk is dan voorheen gedacht. Ons gedrag word hierdoor beïnvloed nog voordat we er bewust van zijn. Onze bewuste doelen en intenties komen soms overeen met onbewuste motieven, maar kunnen strijdig zijn met elkaar. Dit kan verklaren waarom ongewenst gedrag terugkeert. We zijn dus, blijkt uit onderzoek, niet alleen. We hebben gezelschap van een onzichtbare partner, wiens instincten zowel behulpzaam als verstorend kunnen werken.

Daarom is het werken met het onbewuste een essentieel onderdeel van persoonlijke groei. Een gedeelte van analytische psychologie bestaat uit zogenaamd 'schaduwwerk'; het onderzoeken van die onzichtbare saboteur of vriend. Voor meer informatie bezoek mijn website.

Voor het volledige artikel volg deze link hier.